Welkom op de site van research in law   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van research in law

Wendy van Dijk


amb_wendy_02 (1)

Het zal je maar gebeuren Wendy van Dijk is ongelofelijk blij dat ze het kort geding tegen zakenblad Quote heeft gewonnen. “Ik vind het zo belangrijk dat ik iets heb kunnen toevoegen. Dat ik een halt kan toeroepen aan dit soort levensverwoestende berichten”, vertelt een geëmotioneerde Wendy tegen RTL Boulevard.

‘Weet je nog dat we het hadden over Ferry Doedens? Dat zeggen ze nu ook over mama’
Wendy zat vandaag in de rechtbank om de zware beschuldigingen van het blad tegen te spreken. Het zakenblad had geschreven dat Wendy verslaafd zou zijn aan cocaïne. Omdat het verhaal steeds meer een eigen leven ging leiden, besloot Wendy om de situatie aan haar zoon Sem uit te leggen. “Ik zei tegen hem: ik moet het toch even tegen je zeggen, er gaan zoveel verhalen. Weet je nog dat we het hadden over Ferry Doedens? Dat zeggen ze nu ook over mama”, zegt Wendy in RTL Boulevard.

‘Wendy had coke in haar onderbroek’
In het blad stond dat Wendy van Dijk rondom haar huwelijk vorig jaar in een afkickkliniek had gezeten. Vandaag gooide de advocaat van Quote er in de rechtbank nog een schepje boven op: Wendy en Erland zouden zijn opgepakt op Ibiza terwijl Wendy coke in haar onderbroek had gestopt. “Coke in mijn onderbroek op het vliegveld van Ibiza?”, zegt Wendy na de rechtszaak tegen onze verslaggever. “Dit is zo’n ver-van-mijn-bedshow, ik moest er bijna om lachen, maar dat leek me niet verstandig in een rechtszaal. Ik dacht echt: ik weet niet wat ik meemaak.”

‘Hoe kan het nou dat je niet nadenkt over de gevolgen van wat je schrijft?’
Uiteindelijk trekt Wendy aan het langste eind en het blad hangt nu een flinke schadeclaim boven het hoofd. “Ik vond het zo belangrijk dat we een halt kunnen toeroepen aan dit soort levensverwoestende berichten. Hoe kan het nou dat je niet nadenkt over de gevolgen van wat je schrijft? Dan zit je toch echt anders in elkaar dan ik”, zegt Wendy.

De hoofdredactrice van Quote, Mirjam van den Broeke, vindt het niet ‘fair’ dat ze worden bestraft voor de beschuldigingen. “Het is iets wat al jaren op het internet rondgaat. We vinden het hartstikke jammer dat we dit niet gewonnen hebben, maar we nemen ons verlies en zullen dat doen wat de rechter van ons wenst.”

RTL Boulevard

Click to listen highlighted text!