Welkom op de site van research in law   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van research in law

erfrecht

Soms heb je er in je leven mee te maken. Ben je enig kind dan zal het allemaal wel meevallen. Maar zijn  je ouders bijvoorbeeld gescheiden zijn er zussen en broers plus stiefkinderen en een onwillige executeur die het niet zo nauw neemt met het mijn en dijn, dan wordt het een moeizaam traject. En als de erfenis niet is open gevallen in Nederland vraagt dit om extra kennis van de executeur, de advocaat, notaris en jurist.In veel gevallen zal in het erfrecht om de zaak goed af te handelen expertise nodig zijn van fundamenteel onderzoek voor de waarheidsvinding en het vaststellen van de juiste gegevens van soms wel tientallen jaren terug.

Er zijn genoeg kantoren die menen erfrecht als specialiteit te hebben dat is zonder meer waar maar het ontbreekt te vaak aan ervaring en kennis om de zaak te analyseren. Het probleem in kaart te brengen en dit met de juiste recherche uit te voeren.

De executeur en zijn verantwoordelijkheden.

Meestal is dit een persoon die wordt vernoemd in het testament, een erfgenaam zonder ervaring die deze taak opgedragen krijgt.

Dan gaat het feest beginnen: om direct maar het de deur in huis te vallen

Falende executeurs zijn een bron van ellende, advocaten trouwens ook.

Het is uiteindelijk een rechter die ze tot de orde moet roepen.

Dit schreef een zeer bekende  hoogleraar in het erfrecht.

En wat nu of hoe nu verder als de executeur niet berekend is op zijn taak. Een advocaat  met deze specialisatie zijn er voldoende, maar over het algemeen is het de indruk dat ze uitstekend kunnen declareren. Dat is de ervaring die wij regelmatig tegen komen. De regie wordt totaal uit je handen getrokken en voor je het weet ben je net als de executeur de draad volkomen kwijt.

Advies voor je een advocaat aanstelt ga zelf eerst op onderzoek uit. Maak een lijst met de onduidelijkheden en vragen. En onderzoek je rechten. Laat je niet verleiden tot het zetten van handtekeningen want voor je het weet ben je alles kwijt.

Click to listen highlighted text!